- Jedne su od najpopularnijih algi te imaju izvrstan okus. Polako rastu uz mreže od konopa malo iznad površine vode . Na taj način maksimalno su izložene suncu za vrijeme oseke, i dobivaju vodu za vrijeme plime. Nakon ubiranja, ispiru se, melju te prešaju u tanke listove. Odlične su za početak uvrštavanja morskih algi u prehranu a koriste se i kao začin na različite načine. Sadrže razne minerale.
- Posebno su bogat izvor vitamina A
- Zemlja podrijetla: Japan
- Čuvati na suhom i hladnom
Upute za upotrebu:
Konzumiraju se bez kuhanja. Kratko ih tostirajte na tavi ili u tosteru kako bi postale hrskave. Kao takve ih možete izrezati i upotrijebiti za sendviče (nori wraps), nasjeckati na tanke trakice ili izmrviti te ukrasiti juhe, salate i druga jela. Mogu se i samostalno grickati. Nakon otvaranja čuvati na suhom mjestu kako bi zadržale svježinu.
NUTRIJENTI |
100 g |
2,5 g (1 list) |
Energetska vrijednost |
1289 kJ
308 kcal |
32 kJ
7,7 kcal |
Masti
od toga zasićene masne kiseline |
5,9 g
1,9 g |
0,15 g
0,05 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri |
7,2 g
0 g |
0,2 g
0 g |
Vlakna |
32,1 g |
0,8 g |
Bjelančevine |
40,7 g |
1 g |
Sol |
4,6 g |
0,12 g |
VITAMINI |
|
|
Vitamin A |
9505 μg |
237 μg |
MINERALI |
|
|
Kalij (K) |
8220 mg |
205,5 mg |
Željezo (Fe) |
9 mg |
0,22 mg |
S obzirom da je prirodni proizvod navedene vrijednosti su prosječne i mogu varirati. Izvor: proizvođačka deklaracija.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari