- Rastu divlje na dubini 1-2 m te se ručno ubiru u rano proljeće. Zatim se ispiru, prokuhaju na pari te suše na suncu. Sadrže razne minerale, ali i veliku količinu soli i joda pa ih se preporuča koristiti umjereno ali redovito.
- Preporučena dnevna količina: 2,5 g
- Zemlja podrijetla: Japan
- Čuvati na suhom i hladnom
Upute za upotrebu:
Isperite ih te namočite u hladnoj vodi (minimalna količina dovoljna da pokrije alge) cca. 10-15 min (volumen će se povećati 10 puta). Zatim ih ocijedite i nasjeckajte na komadiće dužine 3-4 cm. Kao takve možete ih pirjati s povrćem, dodavati u juhe, variva, musake i druga topla jela. Ako ih dodajete u hladna jela, prethodno ih prokuhajte 15 min. Od svih algi, Arame i Hijiki najbolje podnose pripremanje na ulju.
NUTRIJENTI |
100 g |
2,5 g |
Energetska vrijednost |
1288 kJ
304 kcal |
32 kJ
8 kcal |
Masti
od toga zasićene masne kiseline |
2,1 g
0,7 g |
0,5 g
0,02 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri |
64,6 g
1,2 g |
1,6 g
0,03 g |
Vlakna |
47,2 g |
1,2 g |
Bjelančevine |
6,6 g |
0,17 g |
Sol |
9,25 g |
0,23 g |
MINERALI |
|
|
Kalij (K) |
10700 mg |
267,5 mg |
Kalcij (Ca) |
939 mg |
23,5 mg |
Željezo (Fe) |
2,41 mg |
0,06 mg |
Magnezij (Mg) |
527 mg |
13,1 mg |
S obzirom da je prirodni proizvod navedene vrijednosti su prosječne i mogu varirati. Izvor: proizvođačka deklaracija.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari