- Arame su alge koje rastu na dubini između 5-10 metara niz obale zaljeva Ise u Japanu. Ručno se ubiru, te su nakon ispiranja i sušenja na suncu, prokuhane na pari i sitno isjeckane za jednostavniju upotrebu. Blagog su mirisa i okusa, što ih čini izvrsnim za početak uvrštavanja morskih algi u prehranu.Sadrže razne minerale, ali i veliku količinu soli i joda pa ih se preporuča koristiti umjereno ali redovito.
- Preporučena dnevna količina: 5g
- Zemlja podrijetla: Japan
- Čuvati na suhom i hladnom
Upute za upotrebu:
Isperite ih te namočite u hladnoj vodi cca. 10-15 min (volumen će se povećati 3-4 puta). Zatim ih ocijedite i kao takve mogu se dodavati u juhe, pirjano povrće, musake, salate i sl... Koriste se i kao začin kod kuhanja mahunarki (skraćuje se vrijeme kuhanja) te za poboljšanje okusa juha i ostalih jela.
NUTRIJENTI |
100 g |
5 g |
Energetska vrijednost |
1388 kJ
327 kcal |
70 kJ
16 kcal |
Masti
od toga zasićene masne kiseline |
1,9 g
0,9 g |
0,1 g
0,05 g |
Ugljiikohidrati
od toga šećeri |
67,9 g
1,4 g |
3,4 g
0,07 g |
Vlakna |
43,8 g |
2,2 g |
Bjelančevine |
9,6 g |
0,5 g |
Sol |
9,85 g |
0,5 g |
MINERALI |
|
|
Kalij (K) |
9820 mg |
491 mg |
Kalcij (Ca) |
809 mg |
40,5 mg |
Željezo (Fe) |
2,2 mg |
0,11 mg |
Magnezij (Mg) |
470 mg |
23,5 mg |
S obzirom da je prirodni proizvod navedene vrijednosti su prosječne i mogu varirati. Izvor: proizvođačka deklaracija.
Dodaj novi komentar.
Trenutno nema komentara
Komentari